Tentang Kita

~ JADIKANLAH DIRIKU PILIHAN TERAKHIR HATIMU ~

Thursday, 13 November 2014

KEMBARA UTARA 7-9/11/2014


selfie dulu.... gambar sebelum pulang ke Shah Alam.. hehe


bersama anak buah tersayang... masa ni ada kat atas Bukit Bendera...

kenangan yang xkan dilupakan.... berama ibu tercinta... pemandangan belakang tu adalah pemandangan Pulau Pinang,... yang penting, jambatan Pulau Pinang tu nampak... hehe
 

Thursday, 30 October 2014

Kursus Kahwin.... 3 tahun yang lepas

dah 3 tahun g kursus kahwin, tapi xkawen2 lg... hehe... Allah yang tentukan jodoh kita... cepat atau lambat, insha Allah akan ada pasangan untuk kita....  :)


nak kena pergi kursus semula ni sebelum kawen nanti... hehe

Thursday, 9 October 2014

Kursus Transformasi T'Ganu Kita !!!

Mood kursus la kita.... -_-


Alhamdulillah hampir siap fail meja bagi gred S17 tok pembantu perpustakaan Masjid Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah



bila arahan dah keluar, nak taknak kena la pergi... nun jauh di timur laut sanee.... 

Friday, 3 October 2014

Lirik Kupu-Kupu Cinta by Sigma

Pertemuan ini menjadi suatu berarti
Dikala diri menepi untuk warna-warna hati
Ruang-ruang jiwa hanya untuk maha kuasa
syair-syair cinta tercipta karna dia

Kupu-kupu cinta
terbanglah tinggi menuju jalannya
Hinggaplah engkau dibunga yang indah
Terbang bersama hembus angin cinta

Ya illahi Robbi
Tiada lain hanyalah namamu
Satukan Cinta ini dalam bingkai
Untaian ridhomu

Friday, 12 September 2014

Wanita Muslimah ^_^

NAFSU mengatakan perempuan itu cantik atas dasar RUPANYA...
AKAL mengatakan perempuan itu cantik atas dasar ILMU & KEPANDAIAN....
HATI mengatakan perempuan itu cantik atas dasar IMAN & AKHLAKNYA.....
~Kecantikan Seorang Wanita~ ^_^

Saturday, 6 September 2014

Perancangan Allah Yang Sangat Indah

Tanpa kita sedar, kita pernah bertembung beberapa kali... tapi tak pernah bersua pun... awak tahu bila??...
23/3/2014 Masjid Istana Alam Shah, mase tu Tengku Bendahara Selangor mangkat...
9/6/2014 kat IJN, melawat Allayarhan Imam Besar Masjid Negeri Selangor...
19/7/2014, khatam al-Quran dirumah Tengku Setia...
24/7/2014, kita baru mula kenal... sepanjang perkenalan, tak pernah pun berjumpa n berbual...
14/8/2014, jamuan raya MSSAAS n Pengimarahan MSSAAS, baru masa tu sy tahu awk yg mana... tapi hnya brpandangan saja...
29/8/2014, majlis konvokesyen Pengajian Bersijil MSSAAS...

sy ingat ayat awk, "biar dari awal kita didik hubungan berlandaskan hukum".... Allah, sungguh indah perancangan dariMu.... Alhamdulillah :')
~ Jadikanlah Diriku Pilihan Terakhir Hatimu ~
 

Friday, 22 August 2014

Berita Riang Gembira ^_^ Alhamdulillah

Tak pernah call, tak pernah jumpa... itu pun secara kebetulan masa jamuan Aidilfitri MSSAAS dgn Pengimarahan MSSAAS.. tapi tu pun tak bertegur.. bila dipandang, masing2 malu.. hanya whatsapp bila perlu.. Facebook lg la, memang tak friend pun.. kenal pun baru sebulan.. yang penting kejujuran... tapi bila diambil keputusan untuk bercinta secara halal (cinta selepas nikah), Allah saja yang tahu perasaan itu.. selagi belum halal, tak perlu untuk berjumpa dan call.. itu keputusan dua2 pihak.. biarlah dari awal mendidik hubungan berlandaskan hukum... Alhamdulillah....
#CintaKeranaAllah #AkanKekal #InshaAllah


Saturday, 19 July 2014

Acheh Tunggu Ku Datang !!!!

anak perempuan ibu ayah dapat sambung degree kat Acheh... Alhamdulillah... sebenarnye nak test power aje (sbb PNGK rendah), tapi dengan izin Allah, dapat jugakk... dapat kat Universitas Islam Negeri Ar-Raniry (UIN Ar-Raniry), Acheh Indonesia... kos yang banyak kaitan mase amik diploma kt KIPSAS, kos Muamalah Wal Iqtishad... muamalat dan bisnes... tapi sayangnya, mungkin aku terpaksa tarik diri.. sebab.....
1. lapor diri seminggu lepas raya..
2. duit banyak nak guna awal masuk U..
3. kewangan aku belum kukuh...

jadinya, TERpaksalah tarik diri... sobsobsob :'( :'( Acheh, semoga kita bertemu dilain tahun... kau tunggu ku datang.... 

Monday, 16 June 2014

Pantun Seindah Namamu



Seindah Namamu ============== Pindah hama padi di hutan Pelanduk lari takut sendiri Indah nama jadi sebutan Meranduk deras teguh berdiri Bergema di puncak sampai terlupa Asah bergilap letak di mana Menama si anak seindah rupa Usah tersilap berpaling makna Berpilis ibu berpantang lidah Susah nak makan takut bernanah Tertulis sudah nama yang indah Usah di carik berkata punah

terima kasih kepada Encik Amiril atas sumbangan pantun yang diberikan ^_^

Monday, 26 May 2014

Team Building MSSAAS at Taiping, Perak 23-25/5/2014


bersama ahli kumpulan selepas menyiapkan mini pelamin... hehe


bersama staff2 sebelum aktiviti membersihkan Masjid dan melawat kawasan sekitar TAIPING...


kenangan di atas jalan taiping... hehe


lunch time !! kenangan sebelum pulang ke Shah Alam...


kenangan terakhir bersama semua kakitangan Masjid Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah (Masjid Negeri Selangor).. juga bersama consultan yang mengendalikan program Team Building kami..

Sunday, 13 April 2014

Alhamdulillah... rezeki Allah..

tiada apa yang nak dikongsikan.. hanya ingin meluahkan rasa syukur kepada Allah atas rezeki yang diberikan oleh-Nya.. selepas 4 bulan menjalani Latihan Industri atau Praktikal di Masjid Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah, lebih dikenali Masjid Negeri Selangor, Alhamdulillah dalam setiap kerja yang dilakukan, kini hani diserap terus untuk bekerja di Masjid ini.. berita gembira dikongsi bersama keluarga tercinta, ibu ayah adalah orang yang paling gembira... Alhamdulillah... semoga diri ini dapat menjalankan tugas dengan bijaksana... terima kasih Ya Allah atas rezeki dariMu...

Thursday, 13 March 2014

sahabat dunia akhirat....

rindu sahabat dunia akhirat... insha Allah hujung bulan ni balik kolej....sorang sahabat dunia akhirat kawen.... 
semoga cinta mereka hingga akhir hayat dan jannah..... 

Wednesday, 5 March 2014

Praktikal Hampir Ke Penghujungnya....

6 Mac 2014....
pejam celik rupanya dah 11 minggu 4 hari aku praktikal dekat Masjid Negeri ni... Alhamdulillah pelbagai pengalaman yang aku dapat... aku masih punyai baki praktikal 4 minggu 1 hari... terasa sedihh pulak... huhu... nak nangis la gini... :'( nanti dah tak boleh jumpa Encik MM.... xapa la, ada rezeki insha Allah dapat jumpa... sekiannnn

Sunday, 26 January 2014

Hani @pulau


cantik pemandangan pulau ni.... nyaman n tenang.. hilang segala masalah... :)